Menu

Afkorting CMS

Om het beheer van uw website eenvoudig te maken, zijn CMS systemen ontstaan. Het grote voordeel van een CMS systeem is dat er weinig verstand van de techniek nodig is om ermee te werken. Men heeft het beheerdersgedeelte vaak expres heel eenvoudig in het gebruik gemaakt. Het installeren van een CMS programma kan al op de meest goedkope webhosting pakketten. Let wel op dat u een database kunt aanmaken. Want een groot deel van de CMS systemen zal uw content opslaan in een database. Dit aanmaken van een database is een actie die u zelf meestal moet uitvoeren. Daarentegen zal het installatieprogramma wel zelf de tabellen in de database aanmaken.

Online is er voldoende over CMS systemen te vinden. Een goed artikel is bijvoorbeeld CMS systeem wat is het. U kunt een CMS systeem pas gebruiken na de installatie ervan op uw webhosting pakket. Een installatieprogramma wordt vaak meegeleverd om u hierbij te ondersteunen. Na de installatie kunt u via een afgeschermd gedeelte uw website beheren. Toegang tot de beheeromgeving wordt door het systeem verschaft na het opgeven van de juiste gebruikersnaam en het wachtwoord. De inloggegevens hiervoor stelt u tijdens de installatie van het CMS pakket in.

Over de technische kant van het verhaal hoeft u zich geen zorgen te maken. Qua opmaak kunt u kiezen voor een thema dat bij het CMS pakket wordt meegeleverd. Binnen het thema is vervolgens vaak de vormgeving per element enigszins aan te passen.