Menu

Afkorting CMS

In de tijd dat software voor websitebeheer nog niet bestond, paste men de HTML bestanden op de server aan voor wijzigingen op de website. Dat is tegenwoordig niet meer nodig. Er zijn tegenwoordig voldoende CMS systemen waarmee u uit de voeten kunt. Aanpassingen aan de site kunnen worden gedaan in een afgeschermd deel van uw site. Door de juiste gebruikersnaam en het goede wachtwoord in te voeren, krijgt u toegang tot dit beheergedeelte. Een groot deel van de content wordt als platte tekst ingevoerd. Zorgen dat het in de juiste opmaak wordt weergegeven, dat regelt het CMS pakket voor u.

U hoeft niet veel verstand te hebben van de techniek om CMS software te kunnen gebruiken. Met het CMS pakket hoeft u zelf niet meer bezig te zijn met de techniek. Voor goede content zult u al even aan het werk zijn. Het is niet leuk als er technische problemen daarbij komen kijken. Is het ook niet uw vakgebied, dan is dat al helemaal zonde.

Er wordt online veel gezegd en geschreven over CMS pakketten. Een aanrader is de pagina Betekenis CMS. Steeds bestanden op de server moeten wijzigen zal doorgaans verleden tijd worden met het juiste CMS pakket. Ook voor het toevoegen van afbeeldingen hoeft u geen FTP meer te gebruiken. Dat kan dan via het beheergedeelte van uw site.

Voor veel CMS pakketten is het noodzakelijk dat u een database aanmaakt. De inloggegevens van deze database dient u bij de hand te houden. Het installatieprogramma van het CMS systeem zal om deze gegevens vragen.