Menu

Afkorting van CMS

U heeft wat CMS systemen betreft vandaag de dag veel keuze. Aanpassingen aan de site kunnen worden gedaan in een afgeschermd deel van uw site. Toegang krijgt u alleen wanneer u de juiste gebruikersnaam met het bijbehorende wachtwoord weet. Een groot deel van de content wordt als platte tekst ingevoerd. Het in de juiste lay-out gieten, dat doet het CMS systeem zelf.

U hoeft niet veel verstand te hebben van de techniek om CMS software te kunnen gebruiken. Alle technische zaken worden u door het CMS pakket uit handen genomen. Voor goede content zult u al even aan het werk zijn. Het is niet leuk als er technische problemen daarbij komen kijken. Is het ook niet uw vakgebied, dan is dat al helemaal zonde.

Er wordt online veel gezegd en geschreven over CMS pakketten. Zo is de pagina Het beheer van een website het lezen waard. Het is met een CMS programma niet meer nodig om bestanden op de server aan te passen. Ook voor het toevoegen van afbeeldingen hoeft u geen FTP meer te gebruiken. Dat kan dan via het beheergedeelte van uw site.

Doorgaans zal het aanmaken van een database nodig zijn het CMS pakket goed te laten werken. Het is van belang dat u hiervan de inloggegevens bewaart. Deze moet u tijdens de installatie invoeren.