Menu

Beheer CMS

Wilt u uw website eenvoudig kunnen beheren, kies dan voor beheer met behulp van een CMS systeem. Dit is niet alleen voor mensen zonder HTML-kennis het geval. Ook wanneer u wel wat programmeerkennis heeft, neemt een CMS u nog altijd veel zaken uit handen. Er wordt een strikte scheiding aangehouden tussen tekst en opmaak. U kunt niet onbedoeld de opmaak wijzigen door deze scheiding.

Er zijn verschillende soorten CMS pakketten. Een systeem dat voor een forum bedoeld is, is niet geschikt voor een webshop. Bij de keuze voor een content management systeem moet de aard van de website goed voor ogen worden gehouden. Een overzichtelijk bedieningspaneel maakt het leren werken met het CMS pakket eenvoudiger.

Met behulp van een CMS programma zet u binnen een mum van tijd een professionele site neer. Het ene CMS pakket zult u gratis kunnen downloaden. Het andere systeem zal aangeschaft moeten worden. Er is niets op tegen om meteen met het gebruik van een CMS pakket te beginnen.

De wens voor een CMS systeem kan er al langer zijn. Op de pagina Website beheer kunt u daar meer informatie over vinden. Het uploaden van de bestanden naar de server is een stap die onderdeel is van de installatie. Het aanmaken van een database is iets dat ook vaak moet gebeuren. U zult configuratiebestanden moeten aanpassen. Geregeld komt het voor dat een installatie script deze instellingen voor u invult in de juiste bestanden.

Laat u niet weerhouden door angst voor de techniek. Een CMS systeem door een expert laten installeren is niet zo duur. Dus wanneer het u niet lukt, kunt u het altijd laten installeren door iemand anders.