Menu

Beheer startpagina

Een gids voor websites, zo zou u een startpagina kunnen beschouwen. Een startpagina websites bestaat meestal uit diverse dochterpagina’s. Per onderwerp is er doorgaans een dochterpagina aangemaakt. U kunt wanneer u wilt uw eigen startpagina gratis aanmaken. Websites waar u een startpagina kunt aanmaken zijn via de zoekmachines te vinden.

U mag best uitstapjes naar andere onderwerpen maken op uw startpagina. Een persoonlijke startpagina met al uw favorieten is ook toegestaan. U ontkomt er dan niet aan om links over diverse thema’s te plaatsen. Dan is het wel handig om een rubriek per onderwerp te maken.

Wilt u meer lezen over het aanmaken van een nieuwe startpagina, dan willen we u verwijzen naar Nieuwe startpagina samenstellen. U kunt er ook tips vinden voor een goede startpagina. Voor het opzetten van een eigen website met dochterpagina’s kunt u een startpagina script gebruiken. Vrij recent is er een modern startpagina script ontwikkeld. Het kan veel tijd kosten om zelf een dergelijk script te programmeren. Een bestaand script biedt een oplossing voor veel technische vraagstukken die u dan alsnog zelf zou moeten oplossen.

Het plaatsen van relevante links zorgt dat de startpagina interessant is voor de zoekmachines. Heden ten dage is het belangrijk dat u onderscheidend bent met uw startpagina. Het kan nuttig zijn om naast links ook wat plaatjes en informatieve teksten te plaatsen. Veel mensen plaatsen alleen links. Door niet hetzelfde te doen als de rest, onderscheidt uw startpagina zich.

Bij een bepaalde hoeveelheid bezoekers wordt het ook interessant om advertenties op uw startpagina weer te geven. Hiervoor bestaan een aantal platformen. Wordt uw pagina goed bezocht, dan zou het zonde zijn om hier geen inkomsten uit te halen.