Menu

Beheer van de website

Het is niet nodig om zelf iets te programmeren voor het beheer van uw website. Er bestaat een ruime keuze aan CMS pakketten die het beheer van uw site vergemakkelijken. Een CMS systeem voegt meestal een beheergedeelte toe aan uw site. U dient uw gebruikersnaam en wachtwoord op te geven om toegang tot dit afgeschermde deel te krijgen. Veel zaken kunt u in het CMS pakket als platte tekst invoeren. Het CMS pakket giet uw content in de juiste opmaak.

Er is niet veel technische kennis nodig voor het gebruik van een CMS pakket. Alle technische zaken worden u door het CMS pakket uit handen genomen. Het maken van goede content kost namelijk ook tijd. Als u zich dan ook op de techniek moet concentreren, kan dat vervelend zijn. Wanneer programmeren niet uw vakgebied is, hoeft u het ook niet te doen.

Wilt u meer weten over CMS systemen, dan kunt u online veel informatie vinden. Een voorbeeld van een artikel over CMS systemen is CMS onderdelen. Het zal met een CMS pakket over het algemeen niet zo vaak meer nodig zijn om wijzigingen in de bestanden op uw webhosting pakket aan te brengen. Afbeeldingen voegt u dan toe via het administratiegedeelte van uw site.

Voor veel CMS pakketten is het noodzakelijk dat u een database aanmaakt. Zorg dat u de inloggegevens hiervan bij de hand heeft. Het installatieprogramma van het CMS systeem zal om deze gegevens vragen.