Menu

Beheer van een linkpagina

Wellicht bent u van plan wat actiever te worden online. De vindbaarheid van uw website kan worden vergroot door links aan te maken naar uw site op een aantal eigen startpagina’s. Een andere mogelijkheid is zelf een startpagina website op touw zetten waarop u uw website(s) gaat promoten. De ene mogelijkheid sluit hierbij de andere niet uit. Een dochterpagina is op een groot aantal sites gratis aan te maken.

Er is dan geen zekerheid over het voortbestaan van uw dochterpagina. De beheerder kan uw startpagina zomaar verwijderen zonder opgaaf van een reden. Soms stelt men als voorwaarde dat u bijvoorbeeld minimaal twintig links toevoegt. Er kan na een bepaalde tijd worden gekeken naar het aantal links op uw pagina. Zijn het er te weinig? Dan kan men de pagina verwijderen.

De pagina eigen startpagina samenstellen kunt u doornemen als u meer kennis over dit onderwerp wilt vergaren. U vindt er allerlei tips. U concurreert met uw startpagina met alle andere interessante pagina’s. Ziet uw pagina er niet interessant uit? Dan wordt deze door de meerderheid van de bezoekers binnen een aantal seconden al weggeklikt. Interessanter maken van de startpagina kan met het toevoegen van informatieve teksten en videomateriaal.

Verder is zelf een startpagina website bouwen ook een optie. Letterlijk alles aan de website kunt u dan eenvoudig aanpassen. Een ander heeft dan geen mogelijkheid om een startpagina van u te verwijderen. Het kan zomaar zijn dat u juist veel tekst en video’s op uw startpagina wilt plaatsen. En slechts een handjevol links. Dit is lastig wanneer er een minimum aantal links op uw pagina moet worden geplaatst. U zit met een eigen website niet aan een minimumeis vast.