Menu

Beheer van een startpagina

Een gids voor websites, zo zou u een startpagina kunnen beschouwen. Op een startpagina website kunt u een aantal dochterpagina’s vinden. Per onderwerp is er doorgaans een dochterpagina aangemaakt. U kunt zonder extra kosten een nieuwe startpagina samenstellen. Met een zoekopdracht in Google kunt u startpagina websites vinden waar u een nieuwe startpagina mag aanmaken.

Het is niet verplicht om uw gehele startpagina rond een enkel onderwerp in te richten. U mag namelijk best een favorieten startpagina maken. U ontkomt er dan niet aan om links over diverse thema’s te plaatsen. Dan is het wel handig om een rubriek per onderwerp te maken.

Een eigen startpagina maken, daarover is op Beheer van uw startpagina meer informatie te vinden. Ook staan er tips om de kwaliteit van uw startpagina te waarborgen. Om zelf een startpagina website op te zetten raden wij u aan om op zoek te gaan naar een goed startpaginascript. Niet zo lang geleden is er nog een nieuw startpaginascript ontwikkeld. Wanneer u dat zelf zou moeten programmeren bent u veel tijd kwijt. Een bestaand script biedt een oplossing voor veel technische vraagstukken die u dan alsnog zelf zou moeten oplossen.

Startpagina’s met relevante links krijgen in de zoekmachines een streepje voor. Heden ten dage is het belangrijk dat u onderscheidend bent met uw startpagina. U onderscheiden kan door ook wat informatieve tekst op uw startpagina toe te voegen. Veel mensen plaatsen alleen links. Door iets anders te doen is uw startpagina onderscheidend.

Komt er een moment dat het goed gaat met het aantal bezoekers, dan kunt u de plaatsing van advertenties of banners op de pagina overwegen. Hiervoor bestaan een aantal platformen. Wordt uw pagina goed bezocht, dan zou het zonde zijn om hier geen inkomsten uit te halen.