Menu

Betekenis van CMS

Het is raadzaam om voor het beheer van uw website een CMS programma te gebruiken. Dit is niet alleen voor mensen zonder HTML-kennis het geval. Een CMS is ook handig voor mensen die wel kennis van HTML hebben. Het CMS systeem scheidt content van opmaak. De kans op fouten is met een CMS systeem geringer.

Sommige CMS systemen zijn bedoeld voor een bepaald soort site. Voor een fotogalerij is weer een ander CMS het meest geschikt dan voor een forum. Houd goed voor ogen wat het doel van uw website is bij een CMS pakket selectie. Hoe snel u zult leren werken met het systeem, is afhankelijk van hoe het beheerdersgedeelte in elkaar steekt.

Met een CMS programma wordt het mogelijk om een vliegende start te maken met uw website. Het ene CMS pakket zult u gratis kunnen downloaden. Het andere systeem zal aangeschaft moeten worden. Het kan geen kwaad om vandaag al aan de slag te gaan met een CMS systeem.

Mogelijk speelt het idee om CMS software te gaan gebruiken al langer. Het artikel Afkorting CMS kan u meer vertellen over wat u daarvoor moet doen. Een onderdeel van de installatie is het neerzetten van de bestanden op de server. Ook moet er in veel gevallen een database aangemaakt worden. U zult configuratiebestanden moeten aanpassen. In veel gevallen wordt dit laatste voor u gedaan door een installatieprogramma.

Niet weten hoe u het moet installeren, is geen reden om geen CMS systeem te gebruiken. Lukt het niet met de installatie? Er zijn voldoende technische mensen die een CMS pakket voor u kunnen installeren.