Menu

CMS beheer info

Het gebruik van een CMS systeem levert u op verschillende vlakken iets op. In eerste instantie is het onderhouden van uw website een stuk gemakkelijker met een CMS systeem.

Ook zonder verstand van de techniek kunt u door het CMS pakket aanpassingen aan de site verrichten. Er wordt een scheiding gemaakt tussen de website inhoud enerzijds en de techniek en het ontwerp anderzijds. Hierdoor kunt u de content aanpassen zonder iets te hoeven doen met programmeercodes of opmaakcodes.

Zoals aangegeven hoeft u niets over HTML of CSS te weten wanneer u een CMS pakket gebruikt. Aanpassingen in de bronbestanden van uw website zijn zelden nodig. Er is een aanzienlijke vermindering van de kans dat er iets fout gaat.

U kunt Bedrijf website maken doornemen wanneer u meer wilt weten over CMS software. Het is altijd goed om erover te lezen in de aanloop naar de ingebruikname van een CMS pakket. Dat geldt met name wanneer het de eerste keer is dat u met het CMS pakket gaat werken.

Voor het gebruik van een CMS systeem zult u een hostingpakket nodig hebben. Veel CMS pakketten worden geleverd met een script die is bedoeld om u te ondersteunen bij de installatie. Veel CMS systemen werken met een database. Gaat u webhosting aanschaffen, let er dan op dat het kunnen gebruiken van een database onderdeel is van dit pakket.