Menu

CMS beheer info

CMS pakketten zijn bedoeld om eenvoudig de inhoud van uw website te kunnen beheren. Via een speciale link komt er een controlepaneel beschikbaar op uw website, waarmee u aanpassingen kunt verrichten. Het controlepaneel is beveiligd met een inlogformulier. Kennis over opmaakcodes is niet nodig. Het controlepaneel is zo opgezet dat deze eenvoudig te bedienen is.

Over het algemeen is alles wat aan te passen is, ook aan te passen met het CMS. Op deze manier is een aanpassing verrichten niet moeilijk. Voor de mensen die uw site bezoeken is dat fijn. Want de bezoekers zien uiteraard het liefst nieuwe content wanneer ze terugkeren op uw website. Het gebruik van een CMS is niet veel anders dan het gebruik van bijvoorbeeld Word.

Een CMS is een stukje programmatuur, net als een tekstverwerker. U plaatst de software van een CMS niet op uw eigen computer, maar op uw hosting webruimte. Dit klinkt erg moeilijk, maar in de praktijk valt dit mee. U kunt daarbij deels worden geholpen door een meegeleverd installatieprogramma.

Is het gebruik van een CMS voor u interessant? Op Uw website maken kunt u meer over CMS pakketten lezen. Er wordt doorverwezen naar goede aanbieders van CMS systemen. Meestal is het CMS pakket goed gedocumenteerd. Gratis CMS pakketten bestaan ook wel. Commerciƫle systemen hebben echter vaak bepaalde features die de gratis systemen niet hebben.

In veel gevallen is de installatie van add-ons nodig. Bepaalde functionaliteiten zitten namelijk niet in het basissysteem, maar worden via de add-on toegevoegd. Een commercieel pakket is vaak een totaaloplossing die de gevraagde functionaliteiten al bevat.