Menu

CMS beheer informatie

CMS pakketten hebben een aantal positieve eigenschappen. Zo hoeft u bijna nooit bronbestanden aan te passen omdat u gebruik maakt van de beheeromgeving van het CMS pakket. Een groot deel van de content hoeft u alleen als platte tekst in te voeren. De vertaalslag naar de juiste opmaak is iets dat het CMS systeem doet.

CMS pakketten zijn bedoeld om u te ondersteunen bij het onderhoud van uw site. Een CMS pakket schrijft gegevens weg naar de database, waar u zonder CMS systeem de gegevens in de bronbestanden zou moeten plaatsen. Veranderingen brengt u via een centraal punt aan. Dit doet u via het beheerdersgedeelte.

Wilt u nog meer redenen weten waarom het gebruik van een CMS programma goed is? Andere voordelen kunt u op de pagina Je eigen site met CMS systeem vinden. Niet zelden zit er een installatiescript bij het CMS systeem. Het installatiescript helpt u bij het invullen van bepaalde configuratiebestanden. U zult een stuk minder vaak aanpassingen via een FTP programma hoeven doen in het geval u kiest voor een CMS pakket. Het is logisch dat u wel even moet leren wat alle knoppen doen in de beheeromgeving. De ontwikkelaar van het CMS systeem zal meestal een logische indeling van de beheerschermen nastreven.