Menu

CMS beheer

Voor het beheren van uw eigen website is het niet nodig om zelf te programmeren. Er bestaan veel CMS systemen die u zo in gebruik kunt nemen. Aanpassingen aan de site kunnen worden gedaan in een afgeschermd deel van uw site. Toegang krijgt u alleen wanneer u de juiste gebruikersnaam met het bijbehorende wachtwoord weet. Veel content kunt u zonder opmaak invoeren in het CMS programma. Het CMS systeem zorgt dan dat het in de juiste opmaak verschijnt op de site.

Voor het gebruik van het CMS systeem hoeft u geen verstand te hebben van HTML of programmeren. Alle technische zaken worden u door het CMS pakket uit handen genomen. Voor goede content zult u al even aan het werk zijn. Technische belemmeringen leiden dan te veel af. Door ook met de techniek bezig te moeten zijn loopt u vertraging op.

Over CMS pakketten is een hoop te vinden online. Een aanrader is de pagina CMS betekenis. Aanpassingen aan de bestanden is met een CMS pakket niet nodig. Plaatjes kunt u toevoegen via het beheergedeelte van uw website.

In veel gevallen zal ook een database aangemaakt moeten worden op de server. Bewaar de inloggegevens van de database die u aanmaakt goed. Deze moet u tijdens de installatie invoeren.