Menu

CMS definitie

CMS software regelt over het algemeen de technische zaken die voor u als beheerder vaak te lastig zijn om zelf te programmeren. Waar u zonder CMS systeem losse bestanden voor iedere pagina zou hebben, zal een CMS systeem alles doorgaans in een database zetten. Voor het doen van aanpassingen is er een afgeschermd gedeelte van uw website. Hiervoor heeft het CMS pakket vaak een controlepaneel.

Met een CMS pakket hoeft u over het algemeen geen bestanden op de server te veranderen. Het is wel zaak om te weten in welk scherm u wat aanpast. Men probeert dan ook een logische indeling te hanteren bij de schermen van het beheerdersgedeelte, zodat u de schermen makkelijker kunt vinden.

Een groot pluspunt bij een CMS systeem is dat de kans dat u per ongeluk lay-out of bestanden wijzigt klein is. Veel website inhoud voert u via platte tekst in. De vertaalslag naar de juiste opmaak is iets dat het CMS systeem doet.

Zou u willen weten wat andere redenen zijn om te kiezen voor een CMS pakket? Voor meer informatie kunt u CMS betekenis doornemen. Een installer script wordt vaak meegeleverd. Dit script zet aan de hand van uw invoer de juiste instellingen. U hoeft zo geen bestanden aan te passen.

Iemand met veel verstand van programmeren, kan vooralsnog een vergissing maken. Daarom is het ook voor hen handig wanneer zij niet zelf het wiel opnieuw uitvinden. Bepaalde vraagstukken gaat u gegarandeerd tegenkomen. Een CMS pakket zal het probleem vaak al het hoofd hebben geboden. Zelf code ontwikkelen voor uw website gaat tijd kosten. Hierdoor kan uw verhaal op de site minder goed worden, omdat u zich teveel moest concentreren op de techniek.