Menu

CMS pakket

Bij het samenstellen van uw website kunt u gebruik maken van een CMS programma. Een CMS systeem zorgt ervoor dat ook mensen met minder verstand van de techniek een website op touw kunnen zetten. In de regel zullen de beheerschermen van het CMS systeem zo zijn opgebouwd dat u binnen een mum van tijd weet in welk onderdeel u moet zijn om een bepaalde aanpassing te doen. Op het meest goedkope webhosting pakket kunt u al een CMS systeem installeren. Kies wel voor een pakket waarbij u een database kunt gebruiken. Want het gros van de CMS pakketten gebruikt een database voor het opslaan van de gegevens. Doorgaans moet u deze database zelf aanmaken op uw webhostingpakket. Daarentegen zal het installatieprogramma wel zelf de tabellen in de database aanmaken.

Het internet staat boordevol informatie over de verschillende CMS pakketten. Het artikel Wat is een CMS systeem? bevat bijvoorbeeld goede informatie over CMS systemen. Er is een installatie van CMS software nodig. Daarna kunt u het gebruiken. Hierbij kunt u worden begeleid door een installatieprogramma. Nadat de installatie is voltooid kunt u inloggen op de beheeromgeving en de website beheren. Dit beheergedeelte is alleen toegankelijk voor personen die de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord weten. De gebruikersnaam en het wachtwoord kunt u tijdens de installatie instellen.

Een CMS systeem neemt de technische zaken voor u uit handen. Meestal worden er een paar thema’s meegeleverd met het CMS pakket. Zodat u een opmaak kunt kiezen. Veel thema’s bieden vervolgens de mogelijkheid om een variatie te kiezen op de globale opmaak.