Menu

CMS pakket

Men heeft CMS systemen ontwikkeld om de technische zaken rondom uw website uit handen te nemen. Gebruikt u geen CMS systeem dan moet u voor elke pagina een HTML file aanmaken. Een CMS pakket zal de inhoud van uw site opslaan in een centrale database. Wijzigingen voert u doorgaans vanaf een centrale plek door. Dit doet u via het beheerdersgedeelte.

Met een CMS pakket hoeft u over het algemeen geen bestanden op de server te veranderen. Uiteraard dient u wel te weten wat er in welk scherm wordt aangepast. Gelukkig wordt er bij veel CMS pakketten een logische indeling gehanteerd bij het beheerdersgedeelte.

Een groot pluspunt bij een CMS systeem is dat de kans dat u per ongeluk lay-out of bestanden wijzigt klein is. U zult veel content gewoon als platte tekst kunnen invoeren. Het CMS pakket zal zelf de vertaalslag naar de juiste lay-out maken.

Bent u benieuwd waarom u verder een CMS pakket zou moeten gebruiken? U leest er meer over op Startpagina overzicht. Bij een groot deel van de CMS pakketten zit er een installer script bij. Zo is het niet nodig om zelf bestanden te wijzigen.

Iemand met veel verstand van programmeren, kan vooralsnog een vergissing maken. Daarom is het ook voor hen handig wanneer zij niet zelf het wiel opnieuw uitvinden. CMS systemen bevatten oplossingen voor veelvoorkomende problemen. Moet u zelf iets programmeren, dan kost dit extra tijd. Dat kan ten koste gaan van uw content.