Menu

CMS pakket

Om het beheer van uw website eenvoudig te maken, zijn CMS systemen ontstaan. U heeft niet veel verstand nodig van de techniek wanneer u een CMS pakket gebruikt. Men heeft het beheerdersgedeelte vaak expres heel eenvoudig in het gebruik gemaakt. Vaak voldoet het goedkoopste webhosting pakket al om een CMS programma te kunnen draaien. Maak wel de keuze voor een webhosting pakket waarbij u een database kunt aanmaken. Want een groot deel van de CMS systemen zal uw content opslaan in een database. Die database moet u doorgaans zelf aanmaken. Het installatieprogramma zal dan vervolgens de benodigde database tabellen aanmaken.

Het internet staat boordevol informatie over de verschillende CMS pakketten. Een goed artikel is bijvoorbeeld Beheer van een website. Er is een installatie van CMS software nodig. Daarna kunt u het gebruiken. Er is vaak een installatieprogramma beschikbaar welke u hierbij kan helpen. Na de installatie kunt u via een afgeschermd gedeelte uw website beheren. U dient de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord in te voeren voordat u toegang krijgt tot de beheerschermen. De gebruikersnaam en het wachtwoord kunt u tijdens de installatie instellen.

Een CMS systeem neemt de technische zaken voor u uit handen. De opmaak bepaalt u door te kiezen uit de beschikbare thema’s. Binnen een specifiek thema zijn er vaak opties waarmee u weer wat variatie kunt aanbrengen.