Menu

CMS systeem

Voor websitebeheer is het een absolute aanrader om te kiezen voor beheer via een CMS pakket. Een CMS systeem is niet alleen voor mensen zonder technische kennis interessant. Ook wanneer u wel verstand van zaken heeft, is het gebruik van een content management systeem handig. Het zorgt voor een splitsing tussen content en de opmaak. Met een CMS pakket wordt de content afgebakend en kunt u niet per ongeluk de lay-out wijzigen.

Het type website bepaalt welke CMS systemen u kunt gebruiken. Voor een webshop kunt u Magento gebruiken maar voor een forum is phpBB juist meer geschikt. Houd goed voor ogen wat het doel van uw website is bij een CMS pakket selectie. Een CMS systeem leren is over het algemeen eenvoudiger wanneer er sprake is van een logische interface.

Maakt u gebruik van een CMS systeem, dan zal het geen probleem zijn een professionele website te maken. Een deel van de CMS pakketten is gratis te downloaden. Ook bestaan er CMS systemen die u moet kopen. Er is niets op tegen om meteen met het gebruik van een CMS pakket te beginnen.

Misschien wilt u al enige tijd een CMS pakket in gebruik nemen. Op de pagina Aanmelden startpagina kunt u daar meer informatie over vinden. Een gedeelte van de installatie bestaat uit het overzetten van de bestanden naar de server. Tevens is het aanmaken van een database vaak een noodzakelijke stap. Verder moeten er instellingen in configuratiebestanden worden ingevuld. Bij een aantal systemen zet een installatiescript deze instellingen voor u goed.

Hopelijk laat u het niet afweten omdat u niet weet hoe u een CMS pakket installeert. Er zijn genoeg experts die u met de installatie kunnen helpen, mocht het toch niet lukken.