Menu

CMS systeem leren

Men heeft CMS systemen ontwikkeld om de technische zaken rondom uw website uit handen te nemen. Gebruikt u geen CMS systeem dan moet u voor elke pagina een HTML file aanmaken. Een CMS pakket zal de inhoud van uw site opslaan in een centrale database. Wijzigingen voert u doorgaans vanaf een centrale plek door. Dit doet u via het beheerdersgedeelte.

Met een CMS pakket hoeft u over het algemeen geen bestanden op de server te veranderen. Uiteraard dient u wel te weten wat er in welk scherm wordt aangepast. Gelukkig wordt er bij veel CMS pakketten een logische indeling gehanteerd bij het beheerdersgedeelte.

Door de scheiding tussen opmaak en lay-out die doorgaans door het CMS systeem wordt gehanteerd, hoeft u geen bestanden op de server te wijzigen. Een groot aantal gegevens kan via platte tekst worden ingevoerd. Het CMS pakket zal zelf de vertaalslag naar de juiste lay-out maken.

Bent u benieuwd waarom u verder een CMS pakket zou moeten gebruiken? De tekst Beheer website is een goede bron van informatie omtrent dit onderwerp. Bij een groot deel van de CMS pakketten zit er een installer script bij. Zo is het niet nodig om zelf bestanden te wijzigen.

Iemand met veel verstand van programmeren, kan vooralsnog een vergissing maken. Daarom is het ook voor hen handig wanneer zij niet zelf het wiel opnieuw uitvinden. CMS systemen bevatten oplossingen voor veelvoorkomende problemen. Moet u zelf iets programmeren, dan kost dit extra tijd. Dat kan ten koste gaan van uw content.