Menu

CMS website

In vroegere tijden was het nodig om aanpassingen te verrichten aan bestanden op de server bij iedere wijziging op de website. Dat is tegenwoordig niet meer nodig. U heeft wat CMS systemen betreft vandaag de dag veel keuze. Een CMS systeem voegt meestal een beheergedeelte toe aan uw site. Het afgeschermde deel zit achter een formulier om in te inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Veel content kunt u zonder opmaak invoeren in het CMS programma. Teksten worden dan door het systeem zelf in de juiste lay-out weergegeven.

Het is niet nodig om verstand van de technische kant van het verhaal te hebben. Alle technische zaken worden u door het CMS pakket uit handen genomen. Het maken van goede content kost namelijk ook tijd. Het is dan zonde wanneer u zich ook nog met allerlei technische dingen moet bezighouden. Vooral wanneer dat niet uw vakgebied is.

Online kunt u alles over CMS pakketten lezen. Een voorbeeld van een artikel over CMS systemen is Beste CMS systeem. Het is met een CMS programma niet meer nodig om bestanden op de server aan te passen. Ook afbeeldingen hoeft u niet meer via een FTP programma te uploaden.

Voor veel CMS pakketten is het noodzakelijk dat u een database aanmaakt. Houd de inloggegevens van deze database bij de hand. Het installatieprogramma van het CMS systeem zal om deze gegevens vragen.