Menu

De definitie van CMS

Om het beheer van uw website eenvoudig te maken, zijn CMS systemen ontstaan. Het grote voordeel van een CMS systeem is dat er weinig verstand van de techniek nodig is om ermee te werken. Men heeft het beheerdersgedeelte vaak expres heel eenvoudig in het gebruik gemaakt. Vaak voldoet het goedkoopste webhosting pakket al om een CMS programma te kunnen draaien. Wel is een database vaak nodig. Veel CMS pakketten hebben namelijk een database nodig om alles in op te slaan. Het aanmaken van de database moet u meestal zelf doen. Het installatieprogramma zal dan vervolgens de benodigde database tabellen aanmaken.

Over CMS software zult u online veel informatie kunnen vinden. Een voorbeeld is de pagina CMS systeem leren waarop allerlei tips te vinden zijn. U dient een CMS pakket te installeren voordat u het kunt gebruiken. Een installatieprogramma wordt vaak meegeleverd om u hierbij te ondersteunen. Nadat de installatie is voltooid kunt u inloggen op de beheeromgeving en de website beheren. Met de juiste inloggegevens kunt u inloggen in het beheergedeelte en daar wijzigingen aan de website aanbrengen. Met behulp van het installatieprogramma kunt u zelf de inloggegevens kiezen.

Over de technische kant van het verhaal hoeft u zich geen zorgen te maken. U kunt een thema kiezen waarmee u de globale lay-out bepaalt. Binnen een specifiek thema zijn er vaak opties waarmee u weer wat variatie kunt aanbrengen.