Menu

Definitie CMS

Om het beheer van uw website eenvoudig te maken, zijn CMS systemen ontstaan. Wanneer u gebruikmaakt van een CMS programma, dan is HTML kennis niet zo heel noodzakelijk. In de regel zullen de beheerschermen van het CMS systeem zo zijn opgebouwd dat u binnen een mum van tijd weet in welk onderdeel u moet zijn om een bepaalde aanpassing te doen. Op het meest goedkope webhosting pakket kunt u al een CMS systeem installeren. Kies wel voor een pakket waarbij u een database kunt gebruiken. Een flink aantal CMS systemen heeft namelijk een database nodig voor het correct functioneren. Het aanmaken van de database moet u meestal zelf doen. De benodigde database tabellen zullen dan door het installatieprogramma worden aangemaakt.

Over CMS software zult u online veel informatie kunnen vinden. Een goed artikel is bijvoorbeeld Betekenis CMS. Er is een installatie van CMS software nodig. Daarna kunt u het gebruiken. Om u hierbij te helpen worden veel CMS systemen geleverd met een installatieprogramma. Nadat de installatie is voltooid kunt u inloggen op de beheeromgeving en de website beheren. Dit beheergedeelte is alleen toegankelijk voor personen die de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord weten. De inloggegevens hiervoor stelt u tijdens de installatie van het CMS pakket in.

CMS software maakt het mogelijk dat u niets over de techniek achter websites maken hoeft te weten om toch een professionele site te maken. De opmaak bepaalt u door te kiezen uit de beschikbare thema’s. In het thema kunt u vaak weer kiezen voor een bepaalde variatie daarop.