Menu

Definitie CMS

Een CMS pakket helpt u bij het inrichten en beheren van uw website. U heeft niet veel verstand nodig van de techniek wanneer u een CMS pakket gebruikt. In de regel zullen de beheerschermen van het CMS systeem zo zijn opgebouwd dat u binnen een mum van tijd weet in welk onderdeel u moet zijn om een bepaalde aanpassing te doen. Vaak voldoet het goedkoopste webhosting pakket al om een CMS programma te kunnen draaien. Let wel op dat u een database kunt aanmaken. Het is namelijk zo dat veel CMS systemen de gegevens opslaan in een database. Een database aanmaken is iets dat u doorgaans zelf zult moeten doen. Daarentegen zal het installatieprogramma wel zelf de tabellen in de database aanmaken.

Over CMS software zult u online veel informatie kunnen vinden. Een aanrader is de pagina Eigen startpagina. Voordat u kunt werken met een CMS systeem moet het worden geïnstalleerd. Hierbij kunt u worden begeleid door een installatieprogramma. Wanneer het installatieprogramma klaar is kunt u inloggen en aanpassingen aanbrengen in de beheeromgeving. De beheeromgeving is afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord. Met behulp van het installatieprogramma kunt u zelf de inloggegevens kiezen.

Over de technische kant van het verhaal hoeft u zich geen zorgen te maken. Met een CMS pakket worden niet zelden diverse thema’s geleverd waaruit u kunt kiezen. Veel thema’s bieden vervolgens de mogelijkheid om een variatie te kiezen op de globale opmaak.