Menu

Definitie van CMS

Ter ondersteuning van website beheer is het gebruik van een CMS systeem aan te raden. Dat geldt niet alleen voor mensen die geen verstand hebben van de techniek. Ook wanneer u wel wat programmeerkennis heeft, neemt een CMS u nog altijd veel zaken uit handen. Website content en lay-out worden namelijk strikt gescheiden. De kans op fouten is met een CMS systeem geringer.

Er zijn verschillende soorten CMS pakketten. Het ene systeem zal geschikt zijn voor een online fotogalerij, terwijl het andere systeem bijvoorbeeld meer voor webshops is. Bij de keuze voor een content management systeem moet de aard van de website goed voor ogen worden gehouden. Een overzichtelijk bedieningspaneel maakt het leren werken met het CMS pakket eenvoudiger.

Een CMS pakket zorgt ervoor dat u snel online bent met uw nieuwe site. Een deel van de CMS pakketten is gratis te downloaden. Ook bestaan er CMS systemen die u moet kopen. Het kan geen kwaad om vandaag al aan de slag te gaan met een CMS systeem.

Misschien wilt u al enige tijd een CMS pakket in gebruik nemen. Het artikel Beheer website kan u meer vertellen over wat u daarvoor moet doen. De stappen zullen onder andere bestaan uit het op de server plaatsen van de bestanden. Tevens is het aanmaken van een database vaak een noodzakelijke stap. Ook dienen de juiste instellingen te worden ingevuld in bepaalde bestanden. Geregeld komt het voor dat een installatie script deze instellingen voor u invult in de juiste bestanden.

Gebrek aan kennis hoeft geen reden te zijn om het niet te doen. Een CMS systeem door een expert laten installeren is niet zo duur. Dus wanneer het u niet lukt, kunt u het altijd laten installeren door iemand anders.