Menu

Definitie van CMS

Voor websitebeheer is het een absolute aanrader om te kiezen voor beheer via een CMS pakket. Een CMS systeem is niet alleen voor mensen zonder technische kennis interessant. Het gebruik van een CMS pakket is ook aan te raden wanneer u wel enige technische kennis heeft. De afbakening zorgt ervoor dat u alleen content wijzigt en niet per ongeluk de lay-out.

Er zijn verschillende soorten CMS pakketten. Het systeem phpBB is uitermate geschikt voor een forum. Maar voor een webshop weer niet. Bepaal aan de hand van de aard van uw site of een CMS programma geschikt is. Het is eenvoudiger om met het CMS programma te werken, wanneer het beheergedeelte logisch in elkaar steekt. Houd met de leercurve van het CMS systeem rekening.Het kan geen kwaad rekening te houden met de leercurve van een bepaald systeem.

Of u nu een website voor uw bedrijf wilt of voor uw hobby, een CMS systeem zorgt ervoor dat u snel uw website kunt neerzetten. Er zijn zowel gratis CMS systemen als CMS systemen waarvoor u moet betalen. Het kan geen kwaad om vandaag al aan de slag te gaan met een CMS systeem.

De wens voor een CMS systeem kan er al langer zijn. U kunt hier meer over te weten komen door de pagina Startpagina Script te lezen. Het installeren van het CMS pakket bestaat onder andere uit het uploaden van de bestanden naar uw webhosting pakket. Daarnaast is het aanmaken van een database in de regel nodig. En er moeten dingen worden ingevuld in configuratiebestanden. Geregeld komt het voor dat een installatie script deze instellingen voor u invult in de juiste bestanden.

Niet weten hoe u het moet installeren, is geen reden om geen CMS systeem te gebruiken. Lukt het niet met de installatie? Er zijn voldoende technische mensen die een CMS pakket voor u kunnen installeren.