Menu

Definitie van CMS

In vroegere tijden was het nodig om aanpassingen te verrichten aan bestanden op de server bij iedere wijziging op de website. Heden ten dage is dat geen noodzaak meer. Er zijn tegenwoordig voldoende CMS systemen waarmee u uit de voeten kunt. Via een beheergedeelte op de site kunt u wijzigingen doorvoeren. Door de juiste gebruikersnaam en het goede wachtwoord in te voeren, krijgt u toegang tot dit beheergedeelte. Een groot deel van de content wordt als platte tekst ingevoerd. Het CMS systeem zorgt dan dat het in de juiste opmaak verschijnt op de site.

Het is niet nodig om verstand van de technische kant van het verhaal te hebben. Bijzaken die het gevolg zijn van techniek, daar hoeft u niet naar te kijken. Het maken van goede content kost namelijk ook tijd. Het is niet leuk als er technische problemen daarbij komen kijken. Vooral wanneer dat niet uw vakgebied is.

Wilt u meer weten over CMS systemen, dan kunt u online veel informatie vinden. Het artikel Beheer website is een voorbeeld van een goede informatiebron. Het is met een CMS programma niet meer nodig om bestanden op de server aan te passen. Ook voor het toevoegen van afbeeldingen hoeft u geen FTP meer te gebruiken. Dat kan dan via het beheergedeelte van uw site.

In veel gevallen zal ook een database aangemaakt moeten worden op de server. Houd de inloggegevens van deze database bij de hand. Bij veel CMS pakketten kunnen deze gegevens tijdens het installeren worden ingevoerd.