Menu

Een eigen startpagina online zetten

U kunt een startpagina zien als een online catalogus. Op een startpagina website kunt u een aantal dochterpagina’s vinden. Een dochterpagina richt zich vaak op een enkel onderwerp en bevat daarover links. U kunt zonder extra kosten een nieuwe startpagina samenstellen. Via een zoekopdracht in de zoekmachine vindt u eenvoudig sites waar een startpagina aanmaken is toegestaan.

U hoeft zich niet strikt aan een enkel onderwerp te houden. Het is ook toegestaan om uw startpagina met persoonlijke favorieten te vullen. Hierop vindt u in veel gevallen links omtrent diverse onderwerpen. Het is daarbij wel raadzaam om per onderwerp een categorie aan te maken.

Wilt u meer lezen over het aanmaken van een nieuwe startpagina, dan willen we u verwijzen naar Maak uw eigen startpagina. Ook staan er tips om de kwaliteit van uw startpagina te waarborgen. Wilt u zelf een startpagina website dan zult u eens kunnen zoeken op “startpagina script”. Het is niet lang geleden dat er nog een modern script hiervoor is uitgekomen. Moet u dit zelf bouwen, dan kost dit u veel tijd. Een bestaand script biedt een oplossing voor veel technische vraagstukken die u dan alsnog zelf zou moeten oplossen.

Het is positief wanneer u relevante links op de pagina plaatst. Onderscheidend vermogen is belangrijk. Een aantal informatieve teksten en afbeeldingen toevoegen kan nuttig zijn om een stukje onderscheidendheid in te bouwen. Veel mensen plaatsen alleen links. Door niet hetzelfde te doen als de rest, onderscheidt uw startpagina zich.

Het plaatsen van banners of advertenties is het overwegen waard wanneer het goed loopt met de hoeveelheid bezoekers. Hier zijn diverse mogelijkheden voor. Mocht het moment komen dat u veel bezoekers heeft, dan is het zeker de moeite waard om u daarin te verdiepen.