Menu

Een eigen startpagina op touw zetten

Wellicht bent u van plan wat actiever te worden online. Startpagina’s kunnen helpen om uw zakelijke website beter vindbaar te maken. Een andere mogelijkheid is zelf een startpagina website op touw zetten waarop u uw website(s) gaat promoten. De ene mogelijkheid sluit hierbij de andere niet uit. Een dochterpagina is op een groot aantal sites gratis aan te maken.

Daarbij heeft u echter geen zekerheid over hoe lang uw startpagina blijft voortbestaan. De beheerder kan uw startpagina zomaar verwijderen zonder opgaaf van een reden. Op veel websites kan er een voorwaarde zijn waarbij u een minimum aantal links dient toe te voegen. Er kan na een bepaalde tijd worden gekeken naar het aantal links op uw pagina. Zijn het er te weinig? Dan kan men de pagina verwijderen.

Wilt u er meer over lezen, dan verwijzen we u graag naar het artikel Een mooie startpagina op touw zetten. Een aanrader wanneer u een goede startpagina wilt opzetten. U concurreert met uw startpagina met alle andere interessante pagina’s. Binnen slechts enkele seconden weet de bezoeker of hij op de pagina gaat blijven. U kunt de startpagina uitbreiden met extra teksten en plaatjes om hem interessant te maken.

Zelf een startpagina website maken is een andere mogelijkheid. U heeft dan de volledige controle over alle pagina’s van de site. Het is in dat geval niet mogelijk dat een ander een dochterpagina weghaalt. U wilt niet altijd zo veel mogelijk links op uw pagina. Soms wilt u juist weinig links en veel tekst erop. Het wordt dan lastig om bijvoorbeeld twintig te hebben op uw startpagina. Heeft u zelf een website met startpagina’s, dan heeft u zelf de volledige controle over de indeling.