Menu

Een eigen startpagina samenstellen

Een eigen startpagina maken kan erg zinvol zijn en u in verschillende opzichten voordeel opleveren. In eerste instantie kunt u uw favoriete websites op uw startpagina plaatsen. Heeft u zelf websites, dan is een gratis startpagina een prima middel om ze te promoten. Daarnaast kunt u geld verdienen met uw startpagina.

Het is nodig om u te registreren voordat u een eigen startpagina kunt samenstellen. Het aanmeldformulier hiervoor is op de meeste websites vrij snel te vinden via de homepagina. Via simpele zoekopdrachten in Google zult u vrij snel een aantal startpagina websites vinden waar u zich gratis kan registreren. Veel geschikte startpagina websites zijn te vinden via zoektermen zoals “startpagina aanmaken”.

Voor uw startpagina is het nodig om een geschikte naam te bedenken voor het subdomein waar deze op komt te staan. Heeft uw startpagina een bepaald thema, dan is het een goede gewoonte om uw startpagina naar dit thema te vernoemen. Vaak mag u ook een persoonlijke linkpagina maken. mag plaatsen. Doorgaans zullen er links over meerdere onderwerpen op zo een startpagina staan. Als dat het geval is, is een algemene naam geen probleem.

Geef bij het aanmeldformulier een e-mailadres op dat werkt. Sommige websites versturen een bevestigingslink waarop u dient te klikken. Direct na de aanmelding zult u deze link in dat geval per e-mail ontvangen. Maar ook wanneer er niet op een bevestigingslink geklikt hoeft te worden, is het handig om een correct e-mailadres op te geven. In het geval u niet meer weet wat uw wachtwoord is, dan kunt u instructies aanvragen voor het herstellen van uw wachtwoord. De stappen die u moet volgen om uw wachtwoord te herstellen, ontvangt u per e-mail. Het is dan zonde wanneer het e-mailadres niet correct is ingevuld.

Op het internet zijn er her en der artikelen over het maken van een startpagina te vinden. Het artikel Een Nederlandse startpagina maken is een voorbeeld van wat er online te vinden is. Als u op voorhand weet wat er te gebeuren staat, dan gaat het ook makkelijker. Na het aanmaken is er ook onderhoud nodig aan de pagina. Op de website waarnaar we verwijzen vindt u diverse artikelen over het aanmaken en het beheer van een eigen startpagina.

Uw startpagina zal leeg zijn wanneer u het net heeft aangemaakt. Er dient een rubriek te worden toegevoegd voordat u een link op uw startpagina kunt plaatsen. Bij een startpagina staan de links namelijk altijd in een rubriek. De meeste startpagina’s bevatten meerdere rubrieken. Een rubriek heeft altijd een titel. De titel beschrijft waar de rubriek over gaat. Zo rangschikt u uw links naar onderwerp. Het is zinvol om op deze manier een zekere structuur aan te brengen op uw pagina.