Menu

Een eigen startpagina samenstellen

In een aantal opzichten is het goed om een eigen startpagina te hebben. Allereerst biedt een startpagina natuurlijk mogelijkheden om te linken naar uw favoriete sites. Een eigen startpagina biedt ook de mogelijkheid om links te plaatsen naar uw eigen sites. De mogelijkheid tot geld verdienen met uw startpagina bestaat ook.

U dient zich te registreren voordat u aan de slag gaat met uw eigen startpagina. Het aanmeldformulier voor uw eigen startpagina is op veel websites vrij eenvoudig te vinden. Websites waar u zich kosteloos kan registreren, zijn via Google vrij gemakkelijk te vinden. Zoekopdrachten zoals “nieuwe startpagina samenstellen”.

De naam van het subdomein waar uw startpagina op komt te staan, mag u zelf kiezen. Aangeraden is om een beschrijvende naam te verzinnen. Verzin een beschrijvende naam voor het subdomein van uw nieuwe startpagina. Zo zien mensen snel waar uw pagina over gaat. Vaak mag u ook een persoonlijke linkpagina maken. mag plaatsen. Doorgaans zullen er links over meerdere onderwerpen op zo een startpagina staan. Dan is een algemene naam prima.

Geef bij het aanmeldformulier een e-mailadres op dat werkt. In sommige gevallen dient u via een link uw aanmelding te bevestigen. Deze ontvangt u vrijwel direct na de aanmelding per e-mail. Wanneer deze extra stap er nog niet is, is het invoeren van een correct e-mailadres alsnog zinvol. Mocht u uw wachtwoord kwijt zijn, dan kunt u namelijk instructies aanvragen om uw wachtwoord te herstellen. De instructies waarmee u uw wachtwoord kunt herstellen worden per e-mail naar u verstuurd. Het is dan zonde wanneer het e-mailadres niet correct is ingevuld.

U zult her en der informatie over uw eigen startpagina maken kunnen vinden. De pagina Eigen startpagina online zetten is slechts een greep van wat u kunt vinden op internet. Het scheelt een hoop wanneer u vooraf weet welke stappen nodig zijn. Wanneer de pagina is gevuld, zal er ook onderhoud aan de pagina nodig zijn. De website waar het artikel op staat waarnaar wordt verwezen, heeft meerdere teksten over het aanmaken van uw eigen dochterpagina.

Uw startpagina zal doorgaans leeg zijn direct nadat u het heeft aangemaakt. Er dient een rubriek te worden toegevoegd voordat u een link op uw startpagina kunt plaatsen. Een link moet namelijk in een rubriek worden toegevoegd. U kunt meerdere rubrieken aanmaken. De titel van een rubriek moet verplicht worden ingevuld. Als titel kunt u een deelonderwerp opgeven. Zo kunnen de links naar onderwerp worden ingedeeld in de rubrieken. U heeft zo ook een heldere structuur voor de mensen die uw pagina bekijken.