Menu

Een eigen startpagina samenstellen

Voor het maken van een online overzicht van links kunt u gebruik maken van een startpagina script. Het zelf samenstellen van een startpagina kan kosteloos op een groot aantal sites. Houd er wel rekening mee dat u een startpagina ook regelmatig moet bijhouden. Links die het niet meer doen, moeten eraf gehaald worden. En af en toe wat nieuwe links toevoegen is ook goed.

Op een startpagina website zijn de dochterpagina’s vaak ingedeeld naar onderwerp. Rubrieken kunnen worden ingezet om de startpagina verder op te delen in deelonderwerpen. Bijvoorbeeld een pagina over Azië kan per land een rubriek hebben.

Het komt voor dat er advertenties worden weergegeven op uw nieuwe startpagina. Om ze weg te halen dient u een bedrag te betalen. In principe kunt u ze laten staan. Stoort u zich aan de advertenties, dan mag laten verwijderen natuurlijk altijd. Om onderscheidend te zijn kunt u afbeeldingen en teksten op uw startpagina plaatsen. Handige tips vindt u ook in het artikel startpagina script.

De meeste paginabeheerders zetten immers alleen maar links op hun startpagina. Een eigen startpagina website beginnen is uiteraard ook een prima plan. U kunt dan op elke dochterpagina toevoegen wat u wilt omdat het uw eigen website is. Er wordt daarmee meer zekerheid ingebouwd in uw strategie. Hoe lang uw startpagina blijft bestaan is namelijk niet bekend, wanneer deze op de website van iemand anders is aangemaakt.