Menu

Een eigen website met CMS pakket

Met een CMS systeem kunt u het beheer van uw website eenvoudig doen. Websitebeheer doet u dan vanuit een afgeschermd gedeelte van uw site. U dient in te loggen om daar te komen. Een onderdeel dat op meerdere plekken terugkomt op uw site, hoeft u dan toch maar op 1 plek aan te passen. Op alle plekken waar dit onderdeel dan terugkomt op uw site, wordt de aangepaste versie weergegeven. Er moeten regelmatig meerdere HTML bestanden worden aangepast bij een dergelijke wijziging in het geval dat u geen CMS programma gebruikt.

Voor het gebruik van de CMS software is het niet nodig om veel te weten over HTML en CSS. Vooral wanneer het gaat om dingen als het wijzigen van tekst of het toevoegen van een plaatje. Online handleidingen voor de verschillende CMS systemen zijn er voldoende te vinden.

U moet een heel goede reden hebben om geen CMS software te gebruiken. Zelfs al gaat het om een simpele site van slechts een paar pagina’s. Zo kan de website altijd uitgebreid worden met extra pagina’s als dat nodig blijkt te zijn. In het artikel Uw eigen website vindt u meer informatie over CMS pakketten. Op diverse websites vindt u betaalbare techneuten die het CMS programma voor u kunnen installeren op uw webhosting pakket. Als u uw weg in de software gevonden hebt, bent u blij dat u een dergelijk systeem gebruikt.