Menu

Een eigen website met CMS pakket

Een website met een CMS pakket heeft een aantal pluspunten ten opzichte van een website zonder CMS software. Door de scheiding tussen opmaak en lay-out die doorgaans door het CMS systeem wordt gehanteerd, hoeft u geen bestanden op de server te wijzigen. U bent vaak gebonden aan bepaalde invoervelden, waarin de gegevens als platte tekst worden ingevuld. Het in de juiste opmaak weergeven van uw tekst op de website, dat is iets dat het CMS programma voor u regelt.

Content management software is ontwikkeld ter ondersteuning van de beheertaken rondom uw website. Gegevens worden door het CMS pakket weggeschreven naar een centrale database. Zonder CMS systeem zouden de gegevens in de HTML bestanden tussen de opmaakcodes staan. Wijzingen brengt u aan in een centrale omgeving. Dit afgesloten gedeelte van uw website wordt ook wel het beheerdersgedeelte genoemd.

Op welke manieren heeft u nog meer baat bij een CMS programma? Dat leest u in het artikel CMS systeem, wat is het?. Het CMS programma wordt vaak geleverd met een installatiescript. Hiermee kunt u de belangrijkste instellingen goed zetten. Bij het gebruik van een CMS systeem wordt de noodzaak om dingen in bestanden aan te passen een stuk minder. Het is bij een nieuw systeem altijd even een kwestie van erachter komen wat alle knoppen in het beheergedeelte doen. De ontwikkelaar van het CMS systeem zal meestal een logische indeling van de beheerschermen nastreven.