Menu

Een eigen website met CMS systeem

Ook iemand die veel ervaring heeft met websitebeheer kan nog altijd een vergissing maken. Om die reden kiezen veel programmeurs ook voor CMS systemen omdat deze zich vaak bewezen hebben. Software voor contentbeheer bevat meestal al oplossingen voor problemen die u gegarandeerd gaat tegenkomen wanneer u zelf gaat programmeren. Zelf code bouwen kan redelijk wat tijd in beslag nemen. Dat kan ten koste gaan van uw content.

CMS software ondersteunt u bij het beheer van uw website. Waar u op het meest technische niveau HTML bestanden zou aanpassen, wordt dit gedeelte bij een CMS systeem van u weggehaald. Voor het doen van aanpassingen is er een afgeschermd gedeelte van uw website. U doet dit via het controlepaneel van uw site.

Het gebruik van een CMS pakket heeft nog meer voordelen. Het artikel Mijn website bouwen is goed te doen wanneer u op zoek bent naar nieuwe informatie rondom CMS software. Er zit in veel gevallen een installer script bij die u ondersteunt bij de installatie. Zo is het niet nodig om zelf bestanden te wijzigen.

U hoeft dus niet steeds op zoek te gaan naar de juiste bestanden. Uiteraard dient u wel te weten wat er in welk scherm wordt aangepast. Men streeft meestal naar een logische indeling van de verschillende schermen in het beheergedeelte.