Menu

Een eigen website met CMS

U heeft baat bij het gebruik van een CMS. Een CMS is een systeem achter een website, dat je in staat stelt een website op eenvoudige wijze te beheren. Bij het gebruik van een CMS zal HTML kennis doorgaans niet nodig zijn. Kun je een Word bestand aanpassen dan is de kans groot dat ook het werken met een CMS programma geen probleem voor je is.

Het voordeel van deze werkwijze is dat er zelden bestanden op de server hoeven te worden aangepast. Het CMS pakket zal alles in principe opslaan in een centrale database. Content en opmaak worden van elkaar gescheiden waardoor de kans op fouten wordt gereduceerd. Er bestaan verschillende CMS systemen waarmee het bouwen van een website kinderspel wordt. Er zijn verschillende soorten websites met een CMS pakket te maken. Het CMS programma ondersteunt u bij het aanpassen van de afbeeldingen en teksten op uw website. U hoeft geen PHP of HTML kennis te hebben om met een CMS te werken.

Wellicht bent u nu nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor u. Op Uw eigen site met CMS pakket vindt u meer informatie over CMS systemen. Vaak wordt het CMS geleverd met een installatiescript.