Menu

Een mooie startpagina bouwen

Een eigen startpagina samenstellen biedt een aantal voordelen. Allereerst biedt een startpagina natuurlijk mogelijkheden om te linken naar uw favoriete sites. Een eigen startpagina biedt ook de mogelijkheid om links te plaatsen naar uw eigen sites. De mogelijkheid tot geld verdienen met uw startpagina bestaat ook.

Om een eigen startpagina aan te maken dient u zich eerst te registreren. Op veel startpagina websites waar u een dochterpagina mag aanmaken, vindt u een aanmeldformulier hiervoor. Websites waar u zich kosteloos kan registreren, zijn via Google vrij gemakkelijk te vinden. U vindt de websites met zoektermen zoals “nieuwe startpagina samenstellen”.

Uw startpagina komt op een speciaal toegewezen subdomein te staan. Het is raadzaam om hiervoor een goede naam te bedenken. Is er een bepaald thema waar de startpagina over zal gaan, dan kunt u dit thema het beste verwerken in de naam van uw subdomeinen. Overigens zult u op veel sites ook een algemene linkpagina mogen maken. Links gaan dan vaak over verschillende onderwerpen. Als dat het geval is, is een algemene naam geen probleem.

Belangrijk is dat u het juiste e-mailadres opgeeft bij het aanmelden voor een eigen startpagina. Sommige websites versturen een bevestigingslink waarop u dient te klikken. De website zal deze bevestigingslink per e-mail naar u opsturen. Ook wanneer er geen sprake is van deze extra stap om uw account te bevestigen, is het handig om het juiste e-mailadres bij de aanmelding op te geven. Het kan voorkomen dat u uw wachtwoord vergeet. Dan kunt u instructies voor wachtwoordherstel aanvragen. De te volgen stappen worden bij een wachtwoordherstel via de e-mail naar u toegestuurd. Wanneer het e-mailadres dan niet klopt, dan is dat niet handig.

Hier en daar zijn er artikelen over het maken van uw eigen startpagina geplaatst. De pagina Aanmelden Startpagina is slechts een greep van wat u kunt vinden op internet. Het scheelt een hoop wanneer u vooraf weet welke stappen nodig zijn. Want naast het maken van de startpagina zal er ook af en toe onderhoud aan de pagina moeten worden gepleegd. Op de website waarnaar wordt verwezen in de link staan meer artikelen over startpagina aanmaken.

Direct na het aanmaken zal uw startpagina waarschijnlijk helemaal leeg zijn. Het is belangrijk dat u een rubriek aanmaakt. Daarna kunt u pas links toevoegen. Bij een startpagina staan de links namelijk altijd in een rubriek. U kunt meerdere rubrieken aanmaken. Bij de rubriek is het verplicht een rubriektitel in te vullen. U kunt een deelonderwerp als titel kiezen. Gaat u op deze manier te werk, dan is het makkelijk om de links in de rubrieken onder te verdelen. Bouwt u op deze manier aan een logische structuur op uw startpagina, dan heeft u daar op verschillende manieren baat bij.