Menu

Een mooie startpagina maken

Een eigen startpagina samenstellen biedt een aantal voordelen. Bovenal is er de mogelijkheid om links aan te leggen naar de websites die u het leukst of interessantst vindt. Op uw eigen startpagina kunt u ook link plaatsen naar uw eigen websites. Zodat ook deze beter vindbaar worden. Geld verdienen met uw eigen startpagina is eveneens mogelijk.

U dient zich te registreren voordat u aan de slag gaat met uw eigen startpagina. Het aanmeldformulier hiervoor is op de meeste websites vrij snel te vinden via de homepagina. Websites waar u zich kosteloos kan registreren, zijn via Google vrij gemakkelijk te vinden. Denk daarbij aan zoekopdrachten zoals “nieuwe startpagina maken”.

Het is raadzaam om een geschikte naam te bedenken voor uw dochterpagina. Wanneer uw startpagina over een specifiek onderwerp gaat, dan is het een goede gewoonte om dit onderwerp als naam in te vullen van uw pagina. Overigens zult u op veel sites ook een algemene linkpagina mogen maken. Links gaan dan vaak over verschillende onderwerpen. Dan is een algemene naam prima.

Het is van belang dat het e-mailadres dat u bij het aanmelden invult ook correct is. Een aantal sites zal u namelijk een bevestigingslink sturen. Pas wanneer u op die link klikt, is de aanmelding definitief. Deze ontvangt u vrijwel direct na de aanmelding per e-mail. Maar ook wanneer er niet op een bevestigingslink geklikt hoeft te worden, is het handig om een correct e-mailadres op te geven. Weet u uw wachtwoord niet meer, dan kunt u uw wachtwoord herstellen. De instructies waarmee u uw wachtwoord kunt herstellen worden per e-mail naar u verstuurd. Dit wordt lastig wanneer het e-mailadres dat u heeft ingevuld niet correct blijkt te zijn.

Op het internet zijn er her en der artikelen over het maken van een startpagina te vinden. De pagina Een eigen startpagina op touw zetten bevat goede informatie. Het scheelt een hoop wanneer u vooraf weet welke stappen nodig zijn. Want naast het maken van de startpagina zal er ook af en toe onderhoud aan de pagina moeten worden gepleegd. De website waar het artikel op staat waarnaar wordt verwezen, heeft meerdere teksten over het aanmaken van uw eigen dochterpagina.

Uw startpagina zal doorgaans leeg zijn direct nadat u het heeft aangemaakt. Er dient een rubriek te worden toegevoegd voordat u een link op uw startpagina kunt plaatsen. Een link moet namelijk in een rubriek worden toegevoegd. Het is de bedoeling dat u meerdere rubrieken maakt. Bij de rubriek is het verplicht een rubriektitel in te vullen. U kunt een deelonderwerp als titel kiezen. Door op deze manier te werken, rangschikt u de links naar onderwerp of deelonderwerp. En ontstaat er voor de bezoeker een logische structuur.