Menu

Een Nederlandse startpagina maken

Wellicht bent u van plan wat actiever te worden online. De online vindbaarheid van uw website en bedrijf kan worden vergroot met startpagina’s. Een andere mogelijkheid is zelf een startpagina website op touw zetten waarop u uw website(s) gaat promoten. Uiteraard is het mogelijk om beide mogelijkheden in te zetten. U kunt een eigen startpagina gratis maken op een flink aantal websites, die u via Google eenvoudig kunt vinden.

Het is dan wel onbekend hoe lang uw startpagina online blijft. De startpagina waar u veel tijd in gestoken heeft, kan immers zomaar verwijderd worden door de beheerder. Er geldt vaak een minimumeis voor het aantal links op de pagina. Bij een aantal websites wordt uw startpagina verwijderd wanneer deze niet aan de voorwaarde voldoet na een bepaald aantal dagen.

Wilt u er meer over lezen, dan verwijzen we u graag naar het artikel Nieuwe linkpagina. Een aanrader wanneer u een goede startpagina wilt opzetten. Uw startpagina moet concurreren met de andere pagina’s. Ziet uw pagina er niet interessant uit? Dan wordt deze door de meerderheid van de bezoekers binnen een aantal seconden al weggeklikt. Interessanter maken van de startpagina kan met het toevoegen van informatieve teksten en videomateriaal.

Verder is zelf een startpagina website bouwen ook een optie. U heeft dan de volledige controle over alle pagina’s van de site. Het is in dat geval niet mogelijk dat een ander een dochterpagina weghaalt. Het kan zijn dat u juist een paar goede links wilt plaatsen. Met een goede tekst erbij op uw startpagina. Dit is lastig wanneer er een minimum aantal links op uw pagina moet worden geplaatst. U zit met een eigen website niet aan een minimumeis vast.