Menu

Een nieuwe startpagina maken

Een eigen startpagina kan een aantal voordelen met zich meebrengen. In eerste instantie kunt u uw favoriete websites op uw startpagina plaatsen. Heeft u zelf websites, dan is een gratis startpagina een prima middel om ze te promoten. De mogelijkheid tot geld verdienen met uw startpagina bestaat ook.

Om een eigen startpagina aan te maken dient u zich eerst te registreren. Op veel startpagina websites waar u een dochterpagina mag aanmaken, vindt u een aanmeldformulier hiervoor. Een startpagina website waar u een eigen dochterpagina mag maken, is meestal via eenvoudige Google zoekopdrachten te vinden. Zoekopdrachten zoals “Nieuwe startpagina samenstellen” leveren vaak bruikbare resultaten op.

Het is raadzaam om een geschikte naam te bedenken voor uw dochterpagina. Wanneer uw startpagina over een specifiek onderwerp gaat, dan is het een goede gewoonte om dit onderwerp als naam in te vullen van uw pagina. Vaak mag u ook een persoonlijke linkpagina maken. mag plaatsen. De links op een dergelijke startpagina zullen over verschillende onderwerpen gaan. Dan bent u iets vrijer in de keuze voor het subdomein.

Het is van belang dat het e-mailadres dat u bij het aanmelden invult ook correct is. In sommige gevallen dient u via een link uw aanmelding te bevestigen. De website zal deze bevestigingslink per e-mail naar u opsturen. Wanneer deze extra stap er nog niet is, is het invoeren van een correct e-mailadres alsnog zinvol. Bij het niet meer weten van het wachtwoord, kunt u namelijk herstelinstructies aanvragen. De te volgen stappen worden bij een wachtwoordherstel via de e-mail naar u toegestuurd. Wanneer het e-mailadres dan niet klopt, dan is dat niet handig.

Voor meer achtergrondinformatie over het aanmaken van een startpagina zijn er meer artikelen te vinden online. Zo is Een eigen startpagina maken het doornemen waard. Wanneer u meer erover weet, dan wordt het ook gemakkelijker. Na het aanmaken is er ook onderhoud nodig aan de pagina. Op de website waarnaar we verwijzen vindt u diverse artikelen over het aanmaken en het beheer van een eigen startpagina.

Uw startpagina zal leeg zijn wanneer u het net heeft aangemaakt. Het aanmaken van een rubriek is belangrijk, want pas daarna kunt u links aan de startpagina toevoegen. Links worden altijd gekoppeld aan een bepaalde rubriek. Het is de bedoeling dat u meerdere rubrieken maakt. De titel van een rubriek is verplicht. U kunt een deelonderwerp als titel kiezen. Zo rangschikt u uw links naar onderwerp. En ontstaat er voor de bezoeker een logische structuur.