Menu

Een nieuwe startpagina online zetten

Een eigen startpagina maken kan erg zinvol zijn en u in verschillende opzichten voordeel opleveren. Bovenal is er de mogelijkheid om links aan te leggen naar de websites die u het leukst of interessantst vindt. Heeft u zelf websites, dan is een gratis startpagina een prima middel om ze te promoten. Daarnaast kunt u geld verdienen met uw startpagina.

Voordat u een eigen startpagina kunt maken, is registratie van een nieuw account nodig. Registratie gaat via een formulier op de betreffende startpagina website. Via een zoekopdracht in Google vindt u snel een aantal geschikte startpagina websites. Zoekopdrachten zoals “Nieuwe startpagina samenstellen” leveren vaak bruikbare resultaten op.

Bedenk een goede naam voor het subdomein van uw startpagina. Wanneer uw startpagina over een specifiek onderwerp gaat, dan is het een goede gewoonte om dit onderwerp als naam in te vullen van uw pagina. Op veel websites is een algemene linkpagina ook toegestaan. Links gaan dan vaak over verschillende onderwerpen. Als dat het geval is, is een algemene naam geen probleem.

Bij het aanmelden voor uw eigen startpagina is het opgeven van een correct e-mailadres van belang. Een aantal sites zal u namelijk een bevestigingslink sturen. Pas wanneer u op die link klikt, is de aanmelding definitief. Deze link wordt per e-mail naar u toegestuurd. Hoeft u niet op een link te klikken om te bevestigen, dan nog is een correct e-mailadres invoeren wel belangrijk. Weet u uw wachtwoord niet meer, dan kunt u uw wachtwoord herstellen. De stappen die u moet volgen om uw wachtwoord te herstellen, ontvangt u per e-mail. Dit wordt lastig wanneer het e-mailadres dat u heeft ingevuld niet correct blijkt te zijn.

Op het internet zijn er her en der artikelen over het maken van een startpagina te vinden. Zo is Een Nederlandse startpagina maken het doornemen waard. Wanneer u meer erover weet, dan wordt het ook gemakkelijker. Want naast het aanmaken is er ook het onderhouden. De website waar het artikel in de link op staat bevat meer artikelen over het maken van uw eigen startpagina.

Op het moment dat u de startpagina heeft aangemaakt zal deze nog geen inhoud hebben. Het is belangrijk dat u een rubriek aanmaakt. Daarna kunt u pas links toevoegen. In de rubriek kunt u links plaatsen. In de regel maakt men meer rubrieken. Een rubriek heeft altijd een titel. De rubriektitel kan bijvoorbeeld een deelonderwerp zijn. Zo rangschikt u uw links naar onderwerp. En ontstaat er voor de bezoeker een logische structuur.