Menu

Een nieuwe startpagina samenstellen

Een startpagina script maakt het mogelijk om zonder technische kennis aanpassingen aan uw startpagina te verrichten. Een eigen startpagina opstellen kan bij een aantal websites die via de zoekmachines eenvoudig zijn te vinden. Daarbij is het wel belangrijk dat u regelmatig een update doet. Verwijdering van niet werkende links is iets wat veel mensen vergeten, maar toch belangrijk is. Nieuwe content op de startpagina is daarbij fijn voor de mensen die de startpagina bezoeken.

Veel website zullen de dochterpagina’s naar een thema hebben genoemd. Op de startpagina kunt u rubrieken aanmaken om het geheel verder op te splitsen in deelonderwerpen. Bijvoorbeeld een pagina over Zuid-Amerika kan per land een rubriek hebben.

Soms worden er op uw nieuwe startpagina advertenties weergegeven. Wilt u dat niet dan kunt u ze laten verwijderen. Hiervoor betaalt u een gering bedrag. Dat laten verwijderen is niet noodzakelijk. Het is aan u of u ze laat staan of laat weghalen. Het is een goed idee om ook plaatjes aan uw pagina toe te voegen. Hiermee onderscheid u zich enigszins. Handige tips vindt u ook in het artikel Linkpagina beheer.

De meeste paginabeheerders zetten immers alleen maar links op hun startpagina. Een eigen startpagina website beginnen is uiteraard ook een prima plan. U heeft dan zelf de volledige controle over de website. Er wordt daarmee meer zekerheid ingebouwd in uw strategie. U weet tenslotte niet hoe lang uw startpagina blijft bestaan wanneer deze op de website van iemand anders staat.