Menu

Een website beginnen

Een CMS of content management systeem is erg nuttig. Een content management systeem stelt je in staat om zonder technische kennis je site aan te passen. Er zal in de regel weinig CSS kennis nodig zijn. Wanneer je met een tekstverwerker zoals Word kunt werken, kun je ook een CMS bedienen.

Door van een CMS gebruik te maken zal veelvuldige aanpassing van bestanden op de server verleden tijd zijn. Het CMS pakket zal alles in principe opslaan in een centrale database. De scheiding tussen content en opmaak zorgt ervoor dat er minder fouten worden gemaakt. Er zijn verschillende content management systemen beschikbaar waar u een website of intranet pagina mee kan maken. U kunt met een CMS een nieuwssite, blog, webshop of een gewone website bouwen. Het CMS programma ondersteunt u bij het aanpassen van de afbeeldingen en teksten op uw website. U heeft hier geen PHP of HTML kennis voor nodig.

Bent u benieuwd naar uw mogelijkheid? Meer informatie vindt u in Betekenis CMS. Vaak wordt het CMS geleverd met een installatiescript.