Menu

Een website beginnen

Als beginnende ondernemer is het goed om online gevonden te kunnen worden. U kunt eigenlijk niet meer zonder bedrijfswebsite. Natuurlijk moet het niet zo zijn dat u bij het bouwen van een site blijft steken in de techniek. Het gebruik van een CMS systeem is aan te raden.

Een CMS pakket handelt de technische randzaken die bij een eigen website komen kijken af. U kunt uw tijd steken in de zaken die belangrijker zijn voor een startende ondernemer. Vaak kan men het CMS pakket uitbreiden met eigen functies. Hiervoor kan eventueel externe expertise ingehuurd worden. Op een later tijdstip kan dit ook nog.

Misschien is het nog wel belangrijker om snel een website te hebben staan. Voornamelijk wanneer acquisitie voor het grootste deel op het internet plaatsvindt. Op de pagina Wat is een CMS systeem? is meer over CMS pakketten te vinden. U kunt maar beter beslagen ten ijs komen wanneer u een CMS pakket in gebruik neemt.

Het allerminst gunstig is het wanneer bij het surfen naar uw website een pagina verschijnt met de melding dat het domein staat geparkeerd bij uw provider. Een simpele pagina met uw contactgegevens is in dat geval al een stap vooruit. Op andere sites wat links naar uw eigen site plaatsen, bijvoorbeeld op een startpagina, zorgt ervoor dat uw site bekend raakt bij Google. Voor topposities moet u wat meer doen. Maar u begint met bovenstaande acties in ieder geval goed.