Menu

Een website beheren

Met een CMS systeem kunt u het beheer van uw website eenvoudig doen. Wilt u iets veranderen aan uw site, dan doet u dat bij een CMS pakket via een centrale beheeromgeving op uw website. Wanneer een element meerdere keren wordt weergegeven op uw site, is er bij een CMS pakket vaak toch maar een enkele plek om het meteen overal aan te passen. De software zorgt ervoor dat u overal op de website direct de laatste versie ziet van het aangepaste element. Er moeten regelmatig meerdere HTML bestanden worden aangepast bij een dergelijke wijziging in het geval dat u geen CMS programma gebruikt.

Voor het gebruik van de CMS software is het niet nodig om veel te weten over HTML en CSS. Kunt u een Word bestand bewerken, dan kunt u ook een CMS systeem bedienen. Bovendien is er over veel CMS pakketten online documentatie beschikbaar.

Er zijn situaties waarin het beter is om geen CMS pakket te installeren, maar de kans dat dat bij u het geval is, is gering. Heeft uw site niet veel pagina’s, kies dan toch maar voor een CMS pakket. Zo kan de website altijd uitgebreid worden met extra pagina’s als dat nodig blijkt te zijn. Over CMS systemen kunt u op de pagina Je eigen website beginnen meer lezen. Op diverse websites vindt u betaalbare techneuten die het CMS programma voor u kunnen installeren op uw webhosting pakket. Als u uw weg in de software gevonden hebt, bent u blij dat u een dergelijk systeem gebruikt.