Menu

Een website maken

Online aanwezigheid speelt voor startende ondernemers een belangrijke rol. U kunt eigenlijk niet meer zonder bedrijfswebsite. Heeft u geen systeem om uw website te beheren, dan kunt u vastlopen in de techniek. Om uw website te beheren is het aan te raden om te kiezen voor een CMS pakket.

Een CMS pakket handelt de technische randzaken die bij een eigen website komen kijken af. Hiermee bespaart u tijd ten opzichte van mensen die wel het wiel opnieuw willen uitvinden. Een CMS pakket kan in de meeste gevallen worden uitgebreid op het moment dat u toch iets speciaals wilt op uw site. Ook kan het eventueel worden aangepast zodat het meer naar uw smaak is. Op een later tijdstip kan dit ook nog.

Wellicht is het belangrijkst dat u op korte termijn een site heeft. Des te meer wanneer al uw activiteiten voor klantenwerving plaatsvinden op het internet. Op Bedrijf website maken vindt u hierover meer informatie. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Het kost tijd voordat u op goede posities staat in de zoekresultaten van de zoekmachines. In dat geval kunt u nog beter een simpele pagina plaatsen met een kort verhaaltje wie u bent, samen met uw contactgegevens. Plaatst u op een aantal startpagina websites vervolgens wat links naar uw site, dan geeft u Google ook de kans om de site op te nemen in de zoekresultaten. Later kunt u de zoekresultaten op allerlei manieren opkrikken. Voor nu is een simpele website belangrijk.