Menu

Een website maken

Een vergissing maken kan iedereen overkomen. Ook de allerbeste programmeurs. Daarom is het ook voor hen handig wanneer zij niet zelf het wiel opnieuw uitvinden. CMS systemen bevatten oplossingen voor veelvoorkomende problemen. Het kost ook tijd om zelf iets te programmeren. Dat kan ten koste gaan van uw content.

Een CMS pakket neemt de moeilijke kant van het website maken voor u uit handen. Waar u zonder CMS systeem losse bestanden voor iedere pagina zou hebben, zal een CMS systeem alles doorgaans in een database zetten. Wijzigingen voert u doorgaans vanaf een centrale plek door. Namelijk via het beheergedeelte van het CMS systeem.

Bent u benieuwd waarom u verder een CMS pakket zou moeten gebruiken? De tekst Websitebeheer is een goede bron van informatie omtrent dit onderwerp. Een installer script wordt vaak meegeleverd. Dit script zet aan de hand van uw invoer de juiste instellingen. Zo is het niet nodig om zelf bestanden te wijzigen.

Met een CMS pakket hoeft u over het algemeen geen bestanden op de server te veranderen. Uiteraard dient u wel te weten wat er in welk scherm wordt aangepast. Meestal zijn de verschillende onderdelen van uw website in het beheerscherm logisch van elkaar gescheiden.