Menu

Een website samenstellen

Het gebruik van CMS software voor het beheren van uw website heeft een aantal voordelen. We beginnen met het belangrijkste voordeel. Een CMS pakket vereenvoudigt het onderhoud van uw site.

Met een CMS is het ook voor mensen zonder technische kennis mogelijk om de inhoud van een website aan te passen. Programmeercode en het design zijn losgekoppeld van de website content. Vaak kunt u alle content in het CMS systeem aanpassen, zonder dat u iets met de opmaaktaal HTML hoeft te doen.

Met CMS software is kennis van de opmaaktaal HTML of andere opmaakcodes niet noodzakelijk. Aanpassingen in de bronbestanden van uw website zijn zelden nodig. De kans dat er iets misgaat wordt zo lager.

Om meer over CMS systemen te weten te komen, kunt u ook eens het artikel Uw nieuwe website met CMS pakket raadplegen. Een stukje voorbereiding is namelijk altijd goed. Dat is in het bijzonder het geval wanneer u nog nooit met het nieuwe systeem gewerkt hebt.

Voor het gebruik van een CMS systeem zult u een hostingpakket nodig hebben. Veel CMS pakketten worden geleverd met een script die is bedoeld om u te ondersteunen bij de installatie. Veel CMS systemen werken met een database. Bij uw keuze voor een hostingpakket is het belangrijk dat u een database kunt aanmaken.