Menu

Een website samenstellen

Er zal minder vaak een bestand op de server hoeven worden geplaatst. Veel kan worden ingesteld via het beheergedeelte van het CMS systeem. Veel website inhoud voert u via platte tekst in. Het CMS pakket zal zelf de vertaalslag naar de juiste lay-out maken.

CMS software regelt over het algemeen de technische zaken die voor u als beheerder vaak te lastig zijn om zelf te programmeren. Waar u op het meest technische niveau HTML bestanden zou aanpassen, wordt dit gedeelte bij een CMS systeem van u weggehaald. Aanpassingen doet u vanaf een afgeschermd deel van uw site. U doet dit via het controlepaneel van uw site.

Er zijn nog meer voordelen die het gebruik van een CMS programma met zich meebrengt. Op de pagina Eigen website maken leest u er meer over. Vaak wordt de CMS software geleverd met een installatieprogramma. Hierdoor hoeft u niet zelf instellingen aan te passen in bestanden.

Met een CMS pakket hoeft u over het algemeen geen bestanden op de server te veranderen. Wel moet u natuurlijk weten in welk scherm u iets wijzigt. Veel CMS systeem zijn dan ook modulair opgebouwd waarbij elk scherm over een specifiek gedeelte van de website gaat.