Menu

Eigen site

Het gebruik van een CMS pakket is voor het beheer van de website een absolute must. Dat geldt niet alleen voor mensen die geen verstand hebben van de techniek. Een CMS is ook handig voor mensen die wel kennis van HTML hebben. Er wordt een strikte scheiding aangehouden tussen tekst en opmaak. Met een CMS pakket wordt de content afgebakend en kunt u niet per ongeluk de lay-out wijzigen.

Sommige CMS systemen zijn bedoeld voor een bepaald soort site. Het systeem phpBB is uitermate geschikt voor een forum. Maar voor een webshop weer niet. Houd goed voor ogen wat het doel van uw website is bij een CMS pakket selectie. Hoe snel u zult leren werken met het systeem, is afhankelijk van hoe het beheerdersgedeelte in elkaar steekt.

Met behulp van een CMS programma zet u binnen een mum van tijd een professionele site neer. Er zijn zowel gratis CMS systemen als CMS systemen waarvoor u moet betalen. Een CMS pakket installeren op de server is iets waar u vandaag al mee kunt beginnen.

Mogelijk speelt het idee om CMS software te gaan gebruiken al langer. Het artikel Website beheer kan u meer vertellen over wat u daarvoor moet doen. Het uploaden van de bestanden naar de server is een stap die onderdeel is van de installatie. Daarnaast is het aanmaken van een database in de regel nodig. Een andere stap is het invullen van de juiste instellingen in configuratiebestanden. In veel gevallen wordt dit laatste voor u gedaan door een installatieprogramma.

Hopelijk laat u het niet afweten omdat u niet weet hoe u een CMS pakket installeert. U kunt altijd een vakman inschakelen om het voor u te installeren. De kosten hiervoor vallen mee.