Menu

Eigen site beheren met een CMS systeem

Het gebruik van een CMS biedt u enkele voordelen. CMS systemen bieden de mogelijkheid om op eenvoudige wijze wijzigingen aan te brengen aan je website. Bij het gebruik van een CMS zal HTML kennis doorgaans niet nodig zijn. Kun je werken met een tekstverwerker, dan zal ook het werken met de beheeromgeving van een CMS geen probleem voor je zijn.

Een content management systeem is eigenlijk een computerprogramma. U plaatst de software van een CMS niet op uw eigen computer, maar op uw hosting webruimte. Dit klinkt erg moeilijk, maar in de praktijk valt dit mee. Het komt vaak voor dat er een installatieprogramma met het CMS systeem wordt meegeleverd.

Bent u benieuwd naar uw mogelijkheid? U kunt meer informatie vinden op Nieuwe startpagina maken. Meestal wordt er een installatie script meegeleverd. Met het CMS systeem is het niet meer nodig om aanpassingen te verrichten aan de bronbestanden. Het systeem zal de gegevens wegschrijven naar een database. Er is een verminderde kans op fouten omdat de content wordt gescheiden van de rest. Er bestaan verschillende CMS systemen waarmee het bouwen van een website kinderspel wordt. Met een CMS is het mogelijk om een blog, webshop, nieuws website of een gewone website in elkaar te zetten. Het CMS pakket zorgt ervoor dat u dat ene plaatje of die ene tekst snel kunt aanpassen. U heeft hier geen PHP of HTML kennis voor nodig.